Technisch Totaal Beheer Plus, een onafhankelijke en transparante onderneming

Nieuw in opdracht 10.000m2 scholengemeenschap

Door de groei die wij maken zijn wij nog op zoek naar een service technicus met regeltechnische kennis en ervaring! Meer weten? stuur een mail naar info@ttbplus.nl

'Energielabel C voor kantoren is geen probleem'

20-06-2017

Was er enige paniek onder kantorenbeleggers eind november? Of valt het allemaal wel een beetje mee? Zeker is dat nieuwe regelgeving vanuit de overheid, eind vorig jaar, menig kantorenbelegger flink heeft doen opschrikken. Want vóór het jaar 2023 moeten alle kantoorgebouwen in Nederland, indien ze nog willen verhuren, voorzien zijn van een energielabel C. Een bijdrage van TTB Plus voor VastgoedJournaal.

Kantoren met een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Dit is afgesproken om de doelstellingen uit het Energieakkoord te halen. De verwachting is dat de maatregel vooral veel impact zalhebben op de onderkant van de vastgoedmarkt, waar de investeringskosten niet kunnen worden terugverdiend door middel een huurverhoging. De incourante voorraad vastgoed zal hierdoor de komende jaren verder gaan toenemen.


Zorgelijke geluiden
De NVM maakt zich zorgen en pleit voor maatregelen om te voorkomen dat er grote schokken ontstaan op de vastgoedmarkt. Ongeveer de helft van de kantoorvoorraad heeft op dit moment een energielabel slechter dan C. Het gaat om zo’n 40 miljoen m2, waarvoor in totaal ca. 680 miljoen euro aan investeringen nodig zijn. Volgens eigen analyses van de NVM zijn deze panden voor ongeveer 60% in handen van eigenaren-gebruikers en voor ca. 40% van beleggers. Vooraf is niet te voorspellen wie daarbij in de problemen gaat komen. Het verplichte energielabel C lijkt bovendien een voorbode te zijn voor nog verdere maatregelen.


Geen paniek
Volgens anderen valt het allemaal wel een beetje mee. Eén daarvan is Johan Nederveen van Technisch TotaalBeheer Plus, kortweg TTB Plus, een onderneming die zich richt op het technisch beheer van vastgoed. Niet alleen kantoorpanden, zorgvastgoed en scholen, maar ook wooncomplexen, bijvoorbeeld in opdracht van een VvE. TTB biedt dus totale ontzorging, van advies tot uitvoering. Volgens Johan Nederveen is er geen enkele reden voor paniekvoetbal en is er voor vastgoedeigenaren en -beheerders nog ruim voldoende tijd om hun panden vóór 2023 klaar te hebben voor de nieuwe situatie. Nederveen meent dat er volop gelegenheid is om in 2017 en 2018 te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met de huidige installaties, waarna er in 2019 kan worden gekeken wat het daadwerkelijke verbruik is. Vervolgens kan er in de jaren daarna worden geïnvesteerd om het vereiste energielabel te halen. Nederveen: ”Er is nog voldoende tijd voor een goed stappenplan. Dat geldt naar mijn idee in het algemeen trouwens voor onderhoud en vervanging: door samen met de opdrachtgever tijd te investeren in een onderbouwd plan van aanpak, zorg je dat je ook op lange termijn efficiënt kunt werken en dus kosten kunt besparen.” Eén van de middelen die TTB Plus daarbij inzet is nieuwe, geavanceerde technologie. Nederveen: “Wij bieden onze klanten naast het traditionele beheer ook een geautomatiseerd totaal beheer systeem, waarmee we op afstand kunnen signaleren waar aandacht nodig is. Zo voorkomen we meldingen van huurders of klanten en stijgt de tevredenheid. Tevens zal hierdoor automatisch de energiekosten afnemen” Dankzij de door TTB Plus ingezette technologie wordt een traditioneel gebouw omgetoverd in een smartbuilding, dat op een slimme manier veel beter te monitoren is. Met alle positieve gevolgen van dien.


Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in de visie en aanpak van TTB Plus? U kunt ons bereiken op: 085-0497600 of via de mail op: info@ttbplus.nl. Wie zich voor januari aanmeldt bij TTB Plus
kan gebruik maken van de mogelijkheid om gratis een digitaal portaal, c.q. servicedesk in te laten richten, van waaruit de technische installatie van een gebouw kan worden gemonitord en beheerd.

Interview TTB Plus

“Met TTB Plus innoveer je je vastgoedbeheer.” We interviewden Johan Nederveen van TTB Plus.

Meer lezen

De Fenexpo 2017

TTB Plus kijkt terug op een mooie Fenexpo beurs te Gorinchem, leuke nieuwe mensen mogen ontmoeten en dankbaar voor de getoonde intresse naar ons concept!! Gelukkig komt er steeds meer intresse naar het digitaal beheren van opjecten. Wilt u ook u archiefkast vervangen voor de cloud en een technisch beheerder die u ontzorgd, neem dan contact met ons op!

Smartbuildings c.q. digitalisering en automatisering wordt de toekomst!!

Bekijk video
Wegens succes verlengd

Flyers en actie TTB Plus

Flyers zijn binnen, ook in aanmerking komen voor een gratis iPad? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!!

TTB Plus heeft een duidelijke visie wat betreft technisch vastgoedbeheer,

“Ga voor resultaatgericht in plaats van klachtgestuurd”, zo luidt de visie van Johan Nederveen, oprichter van onderneming Technisch Totaal Beheer Plus (TTB Plus) op het ontzorgen van vastgoedbeheer. Hoe doet hij dit? Lees onderstaand artikel.

“Ga voor resultaatgericht i.p.v. klachtgestuurd!”

WOERDEN - Johan Nederveen richt zich met zijn nieuwe onderneming Technisch Totaal Beheer Plus (TTB Plus) op het ontzorgen van vastgoedbeheer. Hij doet dat door proactief met zijn opdrachtgevers samen te werken aan het technisch beheer van hun panden.

Nieuwe technologie brengt kansen
In de vastgoedsector staat de tevredenheid van huurders en klanten hoog op de agenda. Daar ziet Johan kansen in combinatie met nieuwe technologie: “Door de komst van o.a. de ’Internet of Things’ hoeft een signaal geen klacht meer te worden. Wij werken met een totaalsysteem waarmee de gehele technische installatie van onze klant kan communiceren. We signaleren daarmee op afstand waar aandacht nodig is en kunnen tijdig schakelen. Zo voorkomen we meldingen van huurders of klanten en stijgt de tevredenheid.”

Koppelstuk
Johan biedt zich met TTB Plus aan als de technische partner voor de vastgoedsector wat betreft kwaliteitseisen en commerciële doelstellingen. Tegelijk spreekt hij door zijn ervaring vanuit het werkveld de technische vaktaal van o.a. de installateur. “Je kunt TTB Plus zien als koppelstuk tussen de opdrachtgever en het technische deel van zijn beheer. Onze taak is dat men elkaar begrijpt en dat alles soepel loopt, tevens koppelen wij alle systemen in de cloud aan elkaar.”

Dat begint met een grondige analyse: knelpunten en besparingsmogelijkheden worden goed in kaart gebracht. Johan signaleert dat er nog veel winst te behalen is in die eerste fase: “Wij komen vaak in beeld als er dingen misgaan. We kunnen dan natuurlijk een snelle klachtgestuurde oplossing bieden. Maar door samen met de opdrachtgever tijd te investeren in een onderbouwd plan van aanpak, zorg je dat je ook op lange termijn efficient kunt werken en dus kosten bespaart.”

Technisch Totaal Beheer Plus B.V. is gevestigd in Woerden en bedient van daaruit klanten in heel Nederland. 

Begeleiding of advies nodig?
CONTACT